Biodanza jaargroep

Jaargroep ‘20-‘21
“De reis van de held”

De biodanza-jaargroep ’20-’21 gaat van start in september ’20 en gemiddeld eens per twee maanden, zullen we met een groep gevorderde dansers samenzijn en ons meer en meer gaan verdiepen in het thema wat centraal staat in deze jaargroep: “De reis van de held”.

De Reis van de Held is een levensweg die wij allen te gaan hebben, een zoektocht naar je eigen identiteit.  Als mens ben je weliswaar uniek, het mens-zijn deel je met de rest van de mensen op deze wereld.

Het thema kan een diep verlangen aanspreken, dat je waarschijnlijk koestert: om jezelf te zijn (of meer te worden), om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je identiteit verder te ontdekken en te ontwikkelen.

 Helden gaan op reis, vechten met draken en ontdekken de schat van hun ware zelf. Hoewel ze zich tijdens de reis erg alleen kunnen voelen is de beloning die hen aan het eind ervan wacht een gevoel van eenheid: met zichzelf, met andere mensen, met de aarde.

Als we geen risico’s nemen en de voorgeschreven sociale rollen blijven spelen in plaats van deze reis te ondernemen, gaan we ons afgestompt voelen. We ervaren een gevoel van vervreemding, van innerlijke leegte. Als we de reis ontduiken, hebben we het gevoel dat we niet leven en daarmee bewijzen we ook de maatschappij geen dienst.

De archetypen die we op deze reis zullen onderzoeken zijn de onwetende, de wees, de martelaar, de zwerver, de krijger en de magiër.

Het zijn archetypen die actief zijn in ons bewuste leven. Wanneer we vertrouwd met ze raken, kunnen we ons veilig thuis gaan voelen in onze eigen psyche en met onszelf communiceren. Hoe meer we ze respecteren, hoe meer we groeien als mens.

Om deel te nemen heb je wel minimaal 1 jaar biodanza-ervaring nodig, opgedaan in een wekelijkse groep. En deze jaargroep is geen vervanging van de wekelijkse les, het zijn verdiepingsdagen. Een wekelijkse groep als thuisbasis naast deze jaargroep is belangrijk.


De praktische gegevens:

Data:
We zullen dansen op de volgende zondagen:
27 september ’20
22 november ’20
24 januari ’21
28 maart ’21
30 mei ‘21
27 juni ’21

Tijd:
van 11:00 uur tot 18:00 uur
(inlooptijd vanaf 10:30)

Locatie:            
‘t Patronaat
Heer van Scherpenzeelweg 14-16
Mierlo (vlakbij Eindhoven)

Prijs:
€285 voor de hele reis
Aanbetaling €55 via bank of contant in de les
Bij annulering vindt er geen restitutie van de aanbetaling plaats.
Bankgegevens: NL72INGB 000 5700093 t.n.v. BIODANZA MET ELLY 
Restant graag contant op eerste dansdag

Aanmelden:
Aanmelden kan vanaf april ’20 via mail: biodanzametelly@kpnmail.nl
Je aanmelding is pas definitief na de aanbetaling van €55

Maximum aantal deelnemers: 30 

Meenemen:
-voor het dansen: makkelijk zittende kleding, een dekentje en een flesje water.
-voor de pauze: eventueel een matje om te rusten
-voor het eten: iets lekkers om te delen, zodat we kunnen genieten van een heerlijk verrassend buffet

Info:
Elly Kox
GSM: 0610766361
Email: 
biodanzametelly@kpnmail.nl
Website: www.biodanzametelly.com