Biodanza jaargroep

“Ik voel, dus ik besta”

De biodanza-jaargroep gaat van start in september 2019 en eens per maand, zullen we met een vaste groep gevorderde dansers samenzijn en ons meer en meer gaan verdiepen in het thema wat centraal staat in deze jaargroep: “Ik voel, dus ik besta”. Een jaar lang, ons intens verbinden, met wat er aan emoties en gevoelens in ons leeft. Bewegend, dansend, ervaren en daardoor meer inzicht krijgen in onze binnenwereld.


Emoties zijn een heel belangrijk signaal vanuit het onderbewuste, vanuit je intuïtie. Ze geven aan hoe je je voelt in een bepaalde situatie. Ze geven je grenzen aan. Elke emotie is een signaal van ons lichaam, van onze ziel en onze intuïtie. Elke emotie wil ons iets duidelijk maken, ons iets laten zien en ons iets vertellen. Het is daarom heel belangrijk goed contact te hebben met je emoties en ze er te laten zijn en ze echt te voelen.

Vaak zijn we geneigd om – met name de vervelende emoties – te onderdrukken, omdat we bang zijn voor onze emoties, we willen ons immers niet naar voelen. Maar emoties laten zich niet onderdrukken, ze blijven op de achtergrond altijd aanwezig en beïnvloeden ons gedrag en onze gedachten. Maar het is helemaal niet erg om je naar te voelen, boos te voelen of verdriet te hebben, gevoelens te hebben van frustratie, irritatie, ongeduld, jaloezie of wrok.

Elke emotie heeft een boodschap en het is belangrijk deze boodschap te ontdekken, helderheid te krijgen en de emoties op gunstige wijze te beïnvloeden. Zo kunnen we ziekte voorkomen, als ook sneller ervan herstellen.

Emoties kunnen bevrijd en tot uitdrukking gebracht worden. Als het je om te huilen is, moet je huilen. Als het je om te lachen is, moet je lachen. Samen zullen we in deze jaargroep een weg bewandelen waar we expressie geven aan onze gevoelens en emoties, ze ten volle gaan erkennen, en zo authentiek te wezen. Het zullen dagen zijn waarin we uitgenodigd worden ons meer te laten raken, het leven toe te durven laten in al zijn emoties.

Om deel te nemen heb je wel minimaal 1 jaar biodanza-ervaring nodig, opgedaan in een wekelijkse groep. En deze jaargroep is geen vervanging van de wekelijkse les, het zijn verdiepingsdagen. Een wekelijkse groep als thuisbasis naast deze jaargroep is belangrijk.

De praktische gegevens:

Data:
We zullen dansen op de volgende zondagen:
29 september ’19
27 oktober ’19
24 november ’19
(niet in december vanwege alle dansactiviteiten rondom Kerst)
26 januari ’20
1 maart ’20
29 maart ’20
(niet in april vanwege de dansactiviteiten rondom Pasen)
24 mei ’20
21 juni ’20

Tijd:
van 11:00 uur tot 18:00 uur
(inlooptijd vanaf 10:30)

Locatie:            
‘t Patronaat
Heer van Scherpenzeelweg 14-16
Mierlo (vlakbij Eindhoven)

Prijs:
€340 bij aanmelden en overmaking van aanbetaling van €100 voor 15 junidaarna €380

Betaling:
-Aanbetaling van €100:
op bankrekeningnummer 
NL72INGB 000 5700093 t.n.v. BIODANZA MET ELLY  (vermeld hierbij ook even je voor- en achternaam én deelname jaargroep).
-De rest van het bedrag:
graag vooraf betalen, of door overmaking, of contant op de eerste dansdag.
Bij annulering vindt er geen restitutie van de aanbetaling plaats.

Aanmelden:

Aanmelden via mail: biodanzametelly@kpnmail.nl
Je aanmelding is pas definitief wanneer je de aanbetaling van €100 hebt overgemaakt.
Maximum aantal deelnemers: 35

Meenemen:
-voor het dansen: makkelijk zittende kleding, een dekentje en een flesje water.
-Iets lekkers om te delen, zodat we tijdens de pauze samen kunnen genieten van een heerlijk buffet

Info:
Elly Kox
GSM: 0610766361
Email: biodanzametelly@kpnmail.nl