Workshops

Kort overzicht:

1. Zwoele Zomerse DANSAVONDEN in de ZOMERVAKANTIE
De zwoele zomerse dansavonden zullen dit jaar helaas niet kunnen plaatsvinden.
2. Dansdagen rondom het thema: “De reis van de Held” in 2021
Eerder was het plan rond dit thema een vaste jaargroep te formeren. Om echter flexibel om te kunnen gaan met nieuwe omstandigheden, zullen dit waarschijnlijk losse dansdagen worden, waar steeds een ander archetype centraal zal staan. De dansdagen zullen los te volgen zijn. Info omtrent data, inschrijven en kosten hiervoor volgt nog.

“De reis van de held”

De Reis van de Held is een levensweg die wij allen te gaan hebben, een zoektocht naar je eigen identiteit.  Als mens ben je weliswaar uniek, het mens-zijn deel je met de rest van de mensen op deze wereld.

Het thema kan een diep verlangen aanspreken, dat je waarschijnlijk koestert: om jezelf te zijn (of meer te worden), om je leven in te richten op basis van jouw behoeften en volgens je eigen visie. Je niet te laten leiden door de verwachtingen van je omgeving, onverwerkte emoties of belemmerende patronen van vroeger. Om je identiteit verder te ontdekken en te ontwikkelen.

 Helden gaan op reis, vechten met draken en ontdekken de schat van hun ware zelf. Hoewel ze zich tijdens de reis erg alleen kunnen voelen is de beloning die hen aan het eind ervan wacht een gevoel van eenheid: met zichzelf, met andere mensen, met de aarde.

Als we geen risico’s nemen en de voorgeschreven sociale rollen blijven spelen in plaats van deze reis te ondernemen, gaan we ons afgestompt voelen. We ervaren een gevoel van vervreemding, van innerlijke leegte. Als we de reis ontduiken, hebben we het gevoel dat we niet leven en daarmee bewijzen we ook de maatschappij geen dienst.

De archetypen die we op deze reis zullen onderzoeken zijn de onwetende, de wees, de martelaar, de zwerver, de krijger en de magiër.

Het zijn archetypen die actief zijn in ons bewuste leven. Wanneer we vertrouwd met ze raken, kunnen we ons veilig thuis gaan voelen in onze eigen psyche en met onszelf communiceren. Hoe meer we ze respecteren, hoe meer we groeien als mens.

Om deel te nemen heb je wel minimaal 1 jaar biodanza-ervaring nodig, opgedaan in een wekelijkse groep.